This is a free Purot.net wiki
Pages
  • View:

Rummut ja kompit

Komppi kuntoon - kirjan sivut 46-47

Lue sivu 46 rummuston kehityksestä.

Mistä rumpusetti kehitettiin ja millaisista osista se muodostuu?

Miksi rumpujen kalvot viritetään?

Mistä materiaalista symbaalit eli lautaset valmistetaan?

Millaisia kapuloita rumpujen soitossa käytetään ja minkä takia?

 

Kuuluisia rumpaleita

Ketä lisäisit näiden kirjassa mainittujen joukkoon?

 

KOMPIT

Opettele sivulta 47 ainakin kolme komppia. Rummut merkitään kirjassa kolmelle riville: ylimmälle riville merkitään lautaset, keskiriville virvelirumpu ja alimmalle riville bassorumpu. Harjoittele ensin bassokomppi ja rakenna sen päälle sitten virvelirummun rytmi ja lautasten rytmi.

Ylimmällä rivillä merkittynä on usein ensin hi-hat ja esimerkiksi kertosäkeessä sama komppi voi muuttua komppilautaseen. Silloin nuotteihin yleensä merkitään tuo vaihto.

Katso esimerkkinä sivu 49 (Morian), jossa A-osassa eli säkeisössä rumpali soittaa ensin hi-hat ja B-osassa eli kertosäkeessä on merkitty ylin rivi sekä aksentti- (crash) että komppilautaselle (ride).

Sivulla 51 Indican rumpukompissa alkusoitossa eli Introssa rumpali soittaa 16-osanuotteja H.H. eli hi-hattiin (kaksoislautasiin). A-osassa hi-hat-lautaset jäävät kokonaan pois tai niillä soitetaan kahdeksasosakomppia. Bridgessä eli sillassa (siirtymävaihe musiikissa) ennen B-osaa, kertosäettä on oma komppinsa ja kertosäkeessä rumpali soittaa komppilautaseen (ride). 

Kuuntele nämä kappaleet, niin ymmärrät, mitä rumpali tekee biiseissä. 

Morian: Away from the Sun  http://www.youtube.com/watch?v=bz0TKhxetug

Indica: Linnansa vanki http://www.youtube.com/watch?v=ybK0rqaW8-w&ob=av2e

 

Rummuista

Rumpusetti - käy läpi rummuston osat

Discuss & brainstorm

Only members of this wiki are allowed to contribute to discussions. If you would like to participate in the discussion, send a membership request.