This is a free Purot.net wiki
Pages
  • View:

Klasareita

Klassinen musiikki

Konserttimusiikki, sinfoniamusiikkki, vakava musiikki... rakkaalla lapsella on monta nimeä. Alue, jota konserteissa pääasiallisesti soitetaan on 1600-1900-lukujen musiikkia. Ennen 1600-lukua sävellettyä musiikkia sanotaan vanhaksi musiikiksi ja 1900-luvun jälkeen sävellettyä musiikkia nykymusiikiksi.

Suurissa kaupungeissa työskentelee kaupunginorkesteri. Joidenkin kaupungiorkestereiden nimessä törmäät sanaan filharmonia tai filharmoninen. Esimerkiksi Turussa on Turun filharmoninen orkesteri. Filharmoninen tarkoittaa musiikillista harmoniaa rakastavaa, mutta sitä käytetään nykyisin orkestereiden nimissä ihan sellaisenaan. Filharmonia nimi on otettu käyttöön varmaankin sen takia, että sinfoniaorkesteri- tai kaupunginorkesteri- nimitykset eivät ole enää riittäviä tai ne rajaavat orkesterin toiminnan liian ahtaalle.

Tavoitteet - orkesterisoittimet

Osaat nimetä eri soitinryhmät: jousisoittimet, puupuhaltimet, vaskipuhaltimet, lyömäsoittimet ja muut orkesterissa soittavat soittimet (kielisoittimet, kosketinsoittimet) Opit tunnistamaan soitinryhmiä ja erillisiä soittimia kuulemasi perusteella sekä nimeämään ne. Opit tunnistamaan soittimia kuvan perusteella. Opit kuuntelemaan melodioita ja ottamaan osaa ryhmäkeskusteluihin, joissa kuuntelemme niitä sekä soittimia. Tutustut klassisen musiikin säveltäjiin ja heidän säveltämäänsä musiikkiin. Antonio Vivaldi, J.S. Bach, W.A. Mozart, Jean Sibelius. Tutustut erilaisiin orkestereihin ja niiden kokoonpanoihin. Tunnistat suuren orkesterin ja pienen kokoonpanon erot.

Orkesterisoittimet (jos käytät tekemiäni materiaaleja, niin muistathan ilmoittaa tekijän! Kiitos!)

Discuss & brainstorm

Only members of this wiki are allowed to contribute to discussions. If you would like to participate in the discussion, send a membership request.