This is a free Purot.net wiki
Pages
  • View:

Ihmisääni - laulaminen

Laulamisesta

Tämän otsikon alta löydät paljon asioita laulamisesta. Laulaminen ihmiselle yksi tapa ilmaista itseään. Tätä ilmaisutapaa harjoittelemme paljon, sillä laulaessa opit itsestäsi ja omasta äänestäsi erilaisia asioita. Jokainen oppii käyttämään ääntään paremmin, mitä enemmän sitä tutkii ja käyttää eli laulaa. 

Laulamista sanotaan usein pidennetyksi puheeksi. Englanninkielellä laulaja on vocalist, vokalisti, joka laulaa vokaaleilla. Vokaaleja ovat Suomen kielessä: a, e, i, o, u, y, ä, ja ö. Konsonanttien tehtävä laulussa on se, että saamme aikaan ymmärrettävää tekstiä, laulun sanoman. Opettele siis käyttämään hyödyksi vokaaleja, niin saat äänesi soimaan hyvin. Jos laulat liikaa konsonanteilla, on niiden tuottaminen laulaessa hieman vaikeampaa, sillä usein leuka jumittuu ja kurkun lihakset tekevät liian paljon töitä.

Meillä suomalaisille on Suomen kielemme takia paljon leuan jäykkyyksiä, mutta meillä on onneksi kielessämme paljon vokaaleja. Kun avaat rohkeasti suuta, unohdat ylimääräiset jännitykset leuan, niskan ja kaulan alueelta, on äänentuottaminen huomattavasti helpompaa.

Discuss & brainstorm

Only members of this wiki are allowed to contribute to discussions. If you would like to participate in the discussion, send a membership request.